Във Варна се проведе Българо-Украински Бизнес-Форум и бе открито Представителство на Търговско-Промишлената Палата на Украйна

На 23 март 2006 г. в гр. Варна във ФКЦ се проведе Бизнес-форум, посветен на развитието на търговско-икономическото сътрудничество между България и Украйна.

На форума присъстваха: г-н Пламен Проданов – Пълномощен и пълноправен представител на ТПП на Украйна за България; г-н Олег Барановски – Генерален консул на Украйна във Варна; г-н Табаков – Президент на Търговско-индустриалната палата във Варна; г-н Виктор Яновски – Първи вице-президент на ТПП на Украйна; г-н Александър Гуриев – Съветник на Президента на ТПП на Украйна; г-н Василий Ляхович – Президент на Черновицка ТПП; г-н Анатолий Дорофтей – Представител на Черновицка ТПП в гр. Сучава (Румъния); г-н Анатолий Денисенко – Вице-президент на Одеска ТПП; Представители на български и украински предприятия от различни области – индустрия, туризъм, транспорт, търговия, услуги и др. На форума бяха разгледани въпроси свързани със създаването на съвместни българо-украински предприятия и дружества и необходимостта от създаване на съвместни финансови институции на територията на България като гаранция за успешното сътрудничество между българските и украински търговски партньори.

По-късно същият ден бе официално открито Представителството на ТПП Украина за България, което се намира на ул. “Петко Каравелов” №6 в гр. Варна. Пълномощен и пълноправен Представител на ТПП Украйна за България е г-н Пламен Проданов – Председател на Българо-Украинска Стопанска камара и Изпълнителен директор на известна корабна компания “Космос Шипинг” АД.